Maki Caenis. Fluefiske artist.

Begynte å fiske som barn, undervist av faren, og fanget nesten alle arter av innfødt japansk fisk.

Begynte med fluefiske etter slukfiske på ungdomsskolen. Han var så opptatt av fluefiske at han pleide å tegne illustrasjoner av mai fluer i timene. Som idretts svømmer ville han være med i en svømmeklubb, men han likte ikke å ikke kunne fiske på søndager, så han valgte å bli med i et brass band hvor han kunne fiske på søndager. Han har spilt trompet siden barneskolen og foretrekker nå å spille Flugelhorn.

Da han gikk på ungdomsskolen, pendlet han hovedsakelig til Yukawa i Karuizawa-området med tog og farens kjøring. Han fanget et stort trofé Yamame på våt flue, men siden det var nybegynnerflaks, fanget han ingenting på en sesong etter det. Likevel likte jeg fluefiske og fisket aldri med agn eller sluk igjen. Da jeg gikk på ungdomsskolen, lærte jeg om fluefiske fra Ken Sawadas bøker fordi det ikke fantes noen spesialiserte fluefiskebutikker. Jeg lærte om fluefiske fra Ken Sawadas bøker, fra det grunnleggende om kasting til å binde.

Favorite Broken min var 'Mesterens verden', som jeg fortsatt leser i dag. Den lokale fiskeredskap butikken var eid av Ken Sawada og en Daiwa-forhandler i Japan, så jeg fikk en Daiwa glassstang.

Jeg fikk en Daiwa glassstang, en 6-vektstang. Jeg foretrekker våtfluefiske, så materialet og handlingen til denne stanga passet mitt fiske veldig bra. Jeg elsker bambusstenger på grunn av denne grunnleggende og ryggraden i bambusstenger.


I 1986 møtte han sin mentor, Mr Char, og ble med på en lakse- og steelhead-tur til B.C. Canada organisert av butikken hans. Vi bodde på Dolphins Resort. Campbell River, Vancouver Island.

Takket være guiden min fanget jeg en laks på 19 pound.

Hans mentor, Mr Char, veiledet hovedsakelig japanske kunder på steelhead i B.C. i 10 år på 1980-tallet ved hjelp av en profesjonell guide i Canada.

Jeg likte virkelig å lese artiklene hans på fargesidene til datidens blader. Han var venn med Mr Ken Sawada. og Mr Nodera eieren av C.N.D., og hadde kontakter ikke bare i Japan, men også med butikker og profesjonelle fluefiskere over hele verden.


Så studerte jeg i Canada etter videregående.

Han ble uteksaminert med en grad i både kanadiske nature studier og business.


Etter at han kom tilbake til Japan, jobbet han på et førsteklasses hotell som sysselsatte 20 000 mennesker, og lærte hovedsakelig om service.

Etter at han kom tilbake til Japan, flyttet han til New Zealand i ett år for å fiske ørret.


I 2004, etter å ha jobbet som profesjonell tyer, etablerte han en engelsktalende fluefiske guide tjeneste i Japan, en sjelden het i Nagano Prefecture, hvor ingen andre gjør det. På denne tiden leide han et rom ved elven og tilbrakte mer enn 200 dager i året på elven. Rommet hadde en tank for eksotiske insekter, og jeg holdt all eksotiske insekter i elven og observerte klekkingen deres. Disse dagene ble brukt på å studere økologien til vanninsektene som bor i elven, den viktigste matkilden for Yamame og Iwana (røye). Yukawa-elven er hjemsted for mange arter av akvatiske insekter, så det er viktig å vite hva fisken spiser til forskjellige tider av året. Disse dataene er en svært viktig nøkkel og eiendel.

Jeg samlet mageinnholdet til fisken jeg fanget ved hjelp av en Magepumpe uten å drepe fisken, la dem på flasker, og brukte prøvene som grunnlag for å binde fluer for hver sesong. Disse fluene brukes fortsatt som originale fluer for Yamame of Iguanas Match the Hatch.

Fluefiske er hele livet hans.


En dag møtte jeg ved en tilfeldighet ved Karuizawa Yukawa-elven, og gjennom introduksjonen av den avdøde New York-fotografen Kfum Miyamoto begynte jeg å veilede kunder til New York-proshopen Urban Angler i Japan.

På den tiden var jeg økonomisk fattig og kjørte en vaklevoren bil, drakk kildevann og fisk hver dag, men hjertet mitt var virkelig rikt. Jeg var trygg på mine drømmer og håp.

Fra den dagen av økte antallet utenlandske kunder raskt. Jeg er oppriktig og oppriktig takknemlig.


18. juli 2016 ved favorittelven min, Saigawa-elven.

Døpt av pastor Nishioka fra Karuizawa Horizon Chapel. Mange kirkevenner var tilstede.


2017 Returnere til New Zealand i 20 dager for å fiske ørret.


2018 Solo en måneds fisketur til Russland hvor engelsk ikke snakkes; fanget en 19lb atlantisk laks uten guide. I løpet av en måned med fiske etter atlantisk laks i Russland under den hvite natten, fra høyvanns fiske i mai til lavvanns fiske i juni, fikk jeg lære det grunnleggende om atlantisk laksefiske.

Disse grunnleggende tingene er en ressurs for meg, og jeg deler dem med kundene mine, ikke bare når jeg fisker kirsebærlaks og store elver i Japan, men også når jeg fisker for ITO i Hokkaido.


November 2019 Solo bil fisketur for japanese truet ITO til snødekte Hokkaido, Japan. Fisket ITO den første dagen uten guide.


Profesjonell debut i 2021 som en tilpasset bambusstang bygger.

På grunn av covid-19 kan ikke lenger tilby guidetjenester.


Bakgrunn på stangbygging.

Kjøpte og satte sammen sine egne fluestenger fra kits sin


ce ungdomsskole.

Da hovedsakelig reparasjon og restaurering av antikke bambusstenger importert fra Storbritannia.

I 2007 begynte han å designe fluestenger eksklusivt for Yamame i Japan, og designet blanke materialer og avsmalninger fra bunnen av. Designer også nymfer, byttestenger og speystenger. Jeg designer også fluesnøre på denne tiden.

New Zealand ørret og russisk atlantisk laks. Han har fisket med suksess på utenlandske ekspedisjoner, hver gang med en original stang etter eget design. På det japanske markedet har han solgt ut modellen Yamame, en fluestang designet av ham eksklusivt for Yamame og satt stor pris på av sine kunder, da han ikke var fornøyd med fluestengene på det japanske markedet.


Begynte å lage mine egne bambusstenger etter at Mr Namiki, som hadde ansvaret for bambusstengene mine, gikk bort. Jeg lærte om bygging av min mentor Mr Char.

Faren min døde og jeg vil legge en stang i kremasjonen hans. Jeg begynte å fiske kun med bambusstenger etter det.

Sesong 2022.

Spring.Etter utviklingen av 2-vekst og 1-vekst bambusstenger, utvikles en 0-vekst bambusstang. Dagens hovedstad for innlandsfisk er nå en 0-vekt.

Om sommeren ble en 6-vekst bambusstang utviklet spesielt for underhånds bruk.

Om høsten, 14 foot 7-8-9. Kirsebærlaksen lanseres.

Alle modellene er hul bygde og skjøte skjøte.

Han lærer nå å fiske med underhåndskast av bambusstang med delt stokk laget av ham selv, kastestilen som ikke sliter ham ut.

47 år med ferskvannsfiske

37 års erfaring med fluefiske

37 års erfaring med fluebinding

20 års erfaring med spey casting

18 år som engelsktalende fluefiske profesjonell guide


Steder fisker

Vancouver Island, Canada. 3+ ganger.

Prince Edward Island Canada.

Yellowstone nasjonalpark.

New Zealand. Sørøya.

Murmansk. Russland.