UPPSTÄLLNING

En hand

Utformades och utvecklades främst för att fånga yamame-öring, en inhemsk fisk i Japan. Testades grundligt i floden innan den kommersialiserades. Våren 2022 lyckades vi äntligen utveckla ett ultralätt spö med 0 vikt för att svara på de senaste årens högtrycksfiske.

För flugfiske i Japan använder jag en total förtråd och tippet på cirka 20 fot. När man använder 9x eller 10x vid 8x är det särskilt viktigt att spöet som helhet är mjukt och smidigt för att skydda det tunna tippet. Jag är här. Misslyckande med att skära av den matchande nålen vid krokning, Tippetbrott under kampen. Dessa misstag som orsakas av att man använder fel verktyg kan helt och hållet förhindras genom att man använder rätt verktyg.

Rekommenderad längd är upp till 8 fot.

0 vikt används ofta för räkningar. Nästa är 1 vikt. Spön kan tillverkas med 4 vikter eller 5 vikter på begäran. Jag fick en beställning på en stång med 5 vikter och skickade den till Oversea.

Den främsta anledningen till att jag gillar att använda 0 vikt är att jag kan fiska tyst. Dessutom skyddar en tunn fluglina en tunn tippet, så det finns en fördel att tippet kan tunnas ut när man fiskar, så det är särskilt fördelaktigt för japanska fiskare som är oroliga för storleken på tippet. Du kan använda tunna tippets med förtroende. Samma sak gäller för dubbla händer (här i Japan...).

Baserat
på vår erfarenhet av fiske efter Cherry lax, ITO och atlantlax skapar och säljer vi spön för stora fiskar samt lätta spön med 4, 5 och 6 vikter, som är populära i Japan på senare år. (Det motsvarar varje stil av Spey, Overhead och Underhand casting) Med en längd på upp till 14ft är en realistisk längd och vikt. men för utländska kunder kan vi också skapa en tyngre linvikt om du vill.

Vi kommer att ge dig råd om det inte är tydligt.